Norges cup terreng – Lillehammer, Dorthe Larsen

Denne helga er jeg å sykler Norges Cup terreng på Lillehammer🚵🏼‍♀️ Alle rittene har UCI-status, og det er viktige poeng å hente. Det ble en brutal start på sesongen i dag med rundbaneritt i en svært teknisk og krevende løype. Det er en løype med bratte bakker, hopp, dropp og partier hvor du må jobbe med sykkelen hele tiden. I tillegg var det veldig varmt som ikke gjorde det noe lettere. Jeg fikk en helt grei start, men det var et sjokk for kroppen å sykle så hardt igjen🥵 Beina var ikke de beste i dag, men fikk en god gjennomkjøring. Jeg syklet ikke så godt tekniske i dag selvom jeg hadde god flyt på trening i går. Jeg syklet meg inn i rittet, og føler jeg fikk et godt løp ut fra forutsetningene før helga. Tilslutt ble jeg nr.7 av 13 startende i klassen kvinner elite. Jeg hadde ingen forventninger før denne helga siden jeg vet at jeg trenger noen ritt for å komme i gang, og få den formen som jeg ønsker. For omtrent 2 uker siden hadde jeg et kraftig fall på trening som har ført til dårlig restitusjon og en kropp som ikke har fungert helt 100%. Utfra dette sier jeg meg fornøyd med dagens ritt selvom jeg ikke er der jeg ønsker resultatmessig, men jeg føler at formen er stigende. I morgen er det kortbaneritt, og jeg ser frem til et tøft ritt👍🏼🚵🏼‍♀️

I dag var der klart for kortbaneritt i Norges Cupen terreng. Det var en hard løype med mye fart, bratte bakker og svinger. Det ble et hardt ritt i varmen🥵 Jeg fikk en litt dårlig start, og merket at toppfarten er ikke på plass enda. Jeg blir liggende med noen ryttere mellom meg og teten, og blir da liggende å jage hele rittet. Underveis i rittet veksler det mellom at jeg tar igjen tetgruppen, og blir frakjørt i det neste harde partiet. Tetgruppen fikk tatt seg inn i de lettere partiene i løypa, og jeg syklet det jeg kunne for å få kontakt. Det gjorde at de hver gang klarte å rykke ifra i de neste bakkene. Tilslutt endte jeg på 4.plass, og med dette kjørte jeg meg inn i ledertrøya for U23-kategorien (ungdomstrøya) sammenlagt i Norges Cupen🤩 Jeg er fornøyd med dagens ritt, og det viser at jeg har tatt et steg opp i år. Gleder meg til å få konkurrert enda mer, og håper formen er stigende. Ser frem til å starte neste ritt i Norges Cupen med hvit trøye på «hjemmebane» på Vigrestad i August🚵🏼‍♀️🤩 Nå rettes fokuset mot NM om noen uker!