Dsk´ere til Tour te fjells

Endelig er det sesongstart for landets beste syklister. Årets Norgescup åpning er etapperittet Tour de Fjells i Hallingdal og aldri har det vært et sterkere felt i et Norgescup ritt. I tillegg til de beste klubbrytterne stiller de norske proff- og kontinentallagene med fulle mannskap – UnoX , Team Coop og Joker for mennene og Team Hitec for damene. Dalane Sykleklubb er stolte over å ha 3 deltakere med: Johan Monsen og Mette Karlsen i DSK drakt, mens Fredrik Dversnes er en del av et sterkt TEAM Coop.

Første etappe på torsdag er en bakketempo på 5 km. Fredag er det 130 km fellesstart for herrene og 80 km for damene. Denne etappen er veldig kupert med henholdsvis 2800 og 1500 høydemeter for herre og damer. På lørdag er det nok en fellesstart. Den er litt lengre, men spesielt for herrene er den flatere (1500 høydemeter). Avslutningsetappen søndag går i en flat og fartsfullt rundløype på Fagernes.

De 3 Dalane syklistene har alle vist solid fremgang i år. Mette har imponert i flere temporitt og har nærmet seg Norgeseliten. I helgen håper hun på topp 20 plasseringer i det 65 kvinners store feltet. Best sjanse har hun på den avsluttende etappen der hun satser på en topp 10 plassering. Uansett blir det en god gjennomføring før neste helg NM i Tempo som er sesongens hovedmål.

Johan har hatt et 2 måneders treningsopphold i Spania i vinter og dette har gitt resultater. Han dokumenterte solid form i Veidekkecup forrige uke og er klart sterkere enn i fjor. Helgens etapper favoriserer fjellgeitene og er ikke helt optimale for ham, bortsett fra søndagens etappe som passer bra. Johan håper likevel å sitte med lenge på de lange fellesstartene.        

Fredrik ble nr 9 på åpningsetappen i fjor og hevdet seg også i toppen på de andre etappene. Sammenlagt ble han nr 8. Målet for helgen er topplasseringer på alle etapper selv om feltet i år er mye sterkere. Han mener å ha best sjanser på torsdagens bakketempo samt den avsluttende etappen på søndag.

Mer info om rittet: https://tourtefjells.no