NM-bronse til Dorthe Larsen

10. juli var det klart for NM terreng maraton 2021, og jeg stilte til start i klassen kvinner elite. NM ble i år lagt til rittet Furusjøen rundt. Løypa er svært teknisk, og 90% av løypa går på sti og skogsvei. Det er litt grus, og vi sykler bare fem meter på asfalt. I dag var det veldig harde forhold. Regn og vind gjorde det til et langt og kaldt ritt, og det var ekstremt kaldt over fjellet (1264 moh.) vi syklet over. Vi hadde regn hele dagen🌧 Det var veldig sleipt, og de fleste stiene var bare gjørme. Oppladningen til rittet har vært preget av sykdom, men har fått inn noen gode treningsøkter den siste uka. På grunn av den svært tekniske løypa er det ikke det rittet med størst oppslutning, men vi var 10 påmeldte. Det var uvant å konkurrere i 3,5t, men jeg følte jeg fikk syklet et godt ritt. Tilslutt kom jeg inn til NM-bronse🥉🚵🏼‍♀️

Norges cup terreng – Lillehammer, Dorthe Larsen

Denne helga er jeg å sykler Norges Cup terreng på Lillehammer🚵🏼‍♀️ Alle rittene har UCI-status, og det er viktige poeng å hente. Det ble en brutal start på sesongen i dag med rundbaneritt i en svært teknisk og krevende løype. Det er en løype med bratte bakker, hopp, dropp og partier hvor du må jobbe med sykkelen hele tiden. I tillegg var det veldig varmt som ikke gjorde det noe lettere. Jeg fikk en helt grei start, men det var et sjokk for kroppen å sykle så hardt igjen🥵 Beina var ikke de beste i dag, men fikk en god gjennomkjøring. Jeg syklet ikke så godt tekniske i dag selvom jeg hadde god flyt på trening i går. Jeg syklet meg inn i rittet, og føler jeg fikk et godt løp ut fra forutsetningene før helga. Tilslutt ble jeg nr.7 av 13 startende i klassen kvinner elite. Jeg hadde ingen forventninger før denne helga siden jeg vet at jeg trenger noen ritt for å komme i gang, og få den formen som jeg ønsker. For omtrent 2 uker siden hadde jeg et kraftig fall på trening som har ført til dårlig restitusjon og en kropp som ikke har fungert helt 100%. Utfra dette sier jeg meg fornøyd med dagens ritt selvom jeg ikke er der jeg ønsker resultatmessig, men jeg føler at formen er stigende. I morgen er det kortbaneritt, og jeg ser frem til et tøft ritt👍🏼🚵🏼‍♀️

I dag var der klart for kortbaneritt i Norges Cupen terreng. Det var en hard løype med mye fart, bratte bakker og svinger. Det ble et hardt ritt i varmen🥵 Jeg fikk en litt dårlig start, og merket at toppfarten er ikke på plass enda. Jeg blir liggende med noen ryttere mellom meg og teten, og blir da liggende å jage hele rittet. Underveis i rittet veksler det mellom at jeg tar igjen tetgruppen, og blir frakjørt i det neste harde partiet. Tetgruppen fikk tatt seg inn i de lettere partiene i løypa, og jeg syklet det jeg kunne for å få kontakt. Det gjorde at de hver gang klarte å rykke ifra i de neste bakkene. Tilslutt endte jeg på 4.plass, og med dette kjørte jeg meg inn i ledertrøya for U23-kategorien (ungdomstrøya) sammenlagt i Norges Cupen🤩 Jeg er fornøyd med dagens ritt, og det viser at jeg har tatt et steg opp i år. Gleder meg til å få konkurrert enda mer, og håper formen er stigende. Ser frem til å starte neste ritt i Norges Cupen med hvit trøye på «hjemmebane» på Vigrestad i August🚵🏼‍♀️🤩 Nå rettes fokuset mot NM om noen uker!

Dalane Rundt 2021

Tradisjonsrike Dalane Rundt 13. mai 2021

Kristi Himmelfartsdag, torsdag 13. mai 2021 går startskuddet for tradisjonsrike Dalane Rundt for 38. gang.

Delta i sykkelrittet Dalane Rundt og opplev Dalanes varierte og flotte omgivelser fra sykkelsetet. Rittet tar deg langs kyst, innland og småvann, klatring i Glubå og flater som innbyr til en fartsfylt avslutning.

Tur klasser 17år+: Landevei og MTB

Lengde: 70,5km

Påmelding: Eqtiming frem til 11. mai klokken 23.59
Etteranmelding: Startområdet inntil 15 minutter før start

Link til påmelding: https://signup.eqtiming.com/Pamelding/Dalane-Rundt-2021/g295.22949?Event=Egersund_3-dagers

Startkontingent: kr 250,- ordinær påmelding,                    kr 450,-ved etteranmelding 
Avlysning: Ved avlysning på grunn av Covid-19, refunderes hele startkontingenten

Lisens: Engangslisens kr 150,- eller helårslisens

Fremmøte: Idrettsanlegget på Slettebø, (GPS adresse: Sølvhagen 12, Egersund)
Garderobe/Dusj: Tilgjengelig dersom gjeldene Covid-retningslinjer tillater oss det.

Start: kl 10:00 MTB og kl 11:00 Landevei

Premiering:   Vinner av dame og herreklassen (MTB og landevei)

                     Utrekk på starnummer

Servering: kaffe, kake, og lignende etter målgang dersom gjeldene Covid-retningslinjer tillater det.

Rittreglement: NCF’s reglement for turritt landevei (se www.sykling.no )

Covid-19: Vi følger de til en hver tid gjeldene lokale og nasjonale retningslinjer i forhold til Covid-19


Dsk´ere til Tour te fjells

Endelig er det sesongstart for landets beste syklister. Årets Norgescup åpning er etapperittet Tour de Fjells i Hallingdal og aldri har det vært et sterkere felt i et Norgescup ritt. I tillegg til de beste klubbrytterne stiller de norske proff- og kontinentallagene med fulle mannskap – UnoX , Team Coop og Joker for mennene og Team Hitec for damene. Dalane Sykleklubb er stolte over å ha 3 deltakere med: Johan Monsen og Mette Karlsen i DSK drakt, mens Fredrik Dversnes er en del av et sterkt TEAM Coop.

Første etappe på torsdag er en bakketempo på 5 km. Fredag er det 130 km fellesstart for herrene og 80 km for damene. Denne etappen er veldig kupert med henholdsvis 2800 og 1500 høydemeter for herre og damer. På lørdag er det nok en fellesstart. Den er litt lengre, men spesielt for herrene er den flatere (1500 høydemeter). Avslutningsetappen søndag går i en flat og fartsfullt rundløype på Fagernes.

De 3 Dalane syklistene har alle vist solid fremgang i år. Mette har imponert i flere temporitt og har nærmet seg Norgeseliten. I helgen håper hun på topp 20 plasseringer i det 65 kvinners store feltet. Best sjanse har hun på den avsluttende etappen der hun satser på en topp 10 plassering. Uansett blir det en god gjennomføring før neste helg NM i Tempo som er sesongens hovedmål.

Johan har hatt et 2 måneders treningsopphold i Spania i vinter og dette har gitt resultater. Han dokumenterte solid form i Veidekkecup forrige uke og er klart sterkere enn i fjor. Helgens etapper favoriserer fjellgeitene og er ikke helt optimale for ham, bortsett fra søndagens etappe som passer bra. Johan håper likevel å sitte med lenge på de lange fellesstartene.        

Fredrik ble nr 9 på åpningsetappen i fjor og hevdet seg også i toppen på de andre etappene. Sammenlagt ble han nr 8. Målet for helgen er topplasseringer på alle etapper selv om feltet i år er mye sterkere. Han mener å ha best sjanser på torsdagens bakketempo samt den avsluttende etappen på søndag.

Mer info om rittet: https://tourtefjells.no

Dalane tempo 2020

Da var årets første ritt i regi av Dalane Sk gjennomført! Nydelig og varmt vær la til rette for et godt sykkelritt. Rittet ble gjennomført med corona restriksjoner for å ikke samle for mange på samme plass. Dermed ble det dessverre ikke noe av det berømte kakebordet til Dalane Sk.

Rittet gikk i en relativt flat og vindutsatt løype, og med forholdene som var i dag gjorde det rittet ekstra hardt. Det var totalt 52 påmeldte til rittet.

Resultater: https://live.eqtiming.com/5368